Play

Twin Peaks: Fire Walk With Me

Een voor de bioscoop gemaakte prequel van David Lynchs briljante tv-serie Twin Peaks. Ten tijde van de release verguisd, maar inmiddels door diverse critici herontdekt als een onbegrepen meesterwerk.

N.B: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

De tv-serie TWIN PEAKS begint met de vondst van het lichaam van de vermoorde scholiere Laura Palmer. De later gemaakte speelfilm FIRE WALK WITH ME volgt Palmer in de zeven dagen voorafgaand aan haar dood. In Twin Peaks doen twee FBI-agenten onderzoek naar de moord op serveerster Teresa Banks. Tijdens het onderzoek verdwijnt één van de agenten spoorloos.

Waar Lynch in de tv-serie flirtte met het soapgenre, kiest hij in de speelfilm een veel radicalere koers. In de bioscoop mag veel meer dan op tv, en daar maakte Lynch dankbaar gebruik van. Verkrachting, drugs, perverse seks, geweld: Lynch laat net als in BLUE VELVET zien dat achter de onschuldige en gemoedelijke façade van Amerikaanse provinciestadjes een verrotte wereld van moreel verval en duistere intriges schuilgaat.

David Lynch, VS, Frankrijk, 1992, 135 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Sheryl Lee, Ray Wise, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Chris Isaak.