Play

Tulipani

'Tulipani' is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst.

Deze film heeft nederlandse ondertiteling
Tijden & Tickets

Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

van Diem, 2017, 94 min. Nederlands, Engels & Italiaans gesproken, zonder ondertiteling. Met Gijs Naber, Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini, Ksenia Solo, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro.
Doorlezer

Oorspronkelijk had Marleen Gorris de regie van TULIPANI op zich genomen. Vanwege gezondheidsproblemen heeft ze de draaiwerkzaamheden in november 2015 stop moeten zetten. Mike van Diem nam een jaar later het stokje van haar over. Van Diem prijst zich gelukkig met de puike Italiaanse acteurs die Gorris voor de film wist te strikken.

Ondanks dat dit pas de derde speelfilm van zijn hand is, geniet Mike van Diem wereldwijd hoog aanzien. Zijn debuutfilm KARAKTER won een Oscar. TULIPANI opent dit jaar de 37ste editie van het Nederlands Film Festival. (ms)