Play

True Mothers

Japans drama van Naomi Kawase over een ouderpaar van het wie het gelukkige gezinsleven wordt ontwricht als de biologische moeder van hun adoptiezoon hen begint af te persen.

Tijden & Tickets

Satoko en Kiyokazu hebben het goed samen, zeker als na jaren hun kinderwens wordt vervuld. De adoptie van baby Asato maakt hun leven compleet. Tot na vijf jaar de telefoon overgaat en een jonge vrouw haar kind terugeist. Satoko gaat de confrontatie met haar aan, bereid om te ontdekken wat er destijds gebeurd is. In drie episodes leren we de persoonlijke geschiedenis van de hoofdrolspelers goed kennen.

Onmiskenbaar in TRUE MOTHERS is de achtergrond van regisseur Naomi Kawase (AN, THE MOURNING FOREST, STILL THE WATER) als documentairemaker en fotografe. Het decor waartegen het verhaal zich afspeelt, lijkt een ode aan de seizoenen en het Japanse landschap. We kunnen ons verwarmen aan de geeltinten, met het warme zonlicht als symbool voor liefde, hoop en optimisme. TRUE MOTHERS werd opgenomen in de officiële selectie van het (geannuleerde) filmfestival van Cannes 2020. (ej)

Naomi Kawase, Japan, 2020, 140 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Aju Makita, Miyoko Asada.
Doorlezer

De Japanse regisseur Naomi Kawase, een lieveling van het filmfestival van Cannes, ontfermt zich in haar speelfilms bij voorkeur over personages die om welke reden dan ook buiten de maatschappij zijn komen te staan.

De Filmkrant sprak in de loop der jaren met Kawase over vele van haar films, al vanaf haar tweede speelfilm Shara, de eerste die de Nederlandse bioscopen bereikte. Verdiep je via deze link verder in Kawase.

True Mothers Ps 1 Jpg Sd Low 10471 1603194798