Play

Trois couleurs: Bleu

In het verpletterende eerste deel van de Trois Couleurs-trilogie vertolkt Juliette Binoche een vrouw die haar gezin verliest in een ongeval en vervolgens een nieuw leven moet opbouwen.

Tijden & Tickets

De TROIS COULEURS-trilogie van Kieślowski bestaat uit drie los van elkaar te bekijken films waarin de Poolse grootmeester refereert naar de drie kernwaarden van de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. In het eerste deel vertolkt Juliette Binoche de rol van Julie, een vrouw die haar man en dochter verliest in een tragisch verkeersongeval. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien. Winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië en door IndieWire opgenomen op de vijftiende plek in de lijst met de beste honderd films van de jaren negentig.

Krzysztof Kieślowski, Frankrijk, Polen, Zwitserland, 1993, 94 min. Frans, Roemeens & Pools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Juliette Binoche, Benoît Régent, Florence Pernel, Charlotte Véry, Hélène Vincent..