Play

Trois couleurs: Blanc

Zwarte komedie over een Poolse kapper die op wraak zint nadat hij vanwege zijn impotentie is gedumpt door zijn Franse vrouw.

Tijden & Tickets

Gelijkheid is het thema van deze tweede film uit de TROIS COULEURS-trilogie. Het huwelijk van kapper Karol met de beeldschone Dominique, met wie hij een kapsalon in Parijs bezat, strandde op zijn impotentie. Hij komt zonder geld en paspoort op de straten van Parijs terecht. Alles lijkt verloren totdat hij een andere Pool ontmoet die hem naar Warschau kan smokkelen. Vanuit zijn geboorteland broedt Karol op een plan om wraak te nemen op zijn ex-vrouw.

TROIS COULEURS: BLANC is zowel een prikkelende komedie over de economische ongelijkheden tussen Oost- en West-Europa, als een sublieme mijmering over ontspoorde liefde. De film won tijdens het filmfestival in Berlijn de Zilveren Beer voor beste regie.

Krzysztof Kieślowski, Frankrijk, Polen, Zwitserland, 1993, 92 min. Pools, Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy, Janusz Gajos, Jerzy Stuhr, Aleksander Bardini..