Shine A Light

Wervelende muziekdocumentaire waarin Martin Scorsese terugkijkt op de mythische carrière van 's werelds meest succesvolle rockband: The Rolling Stones.

Tijden & Tickets

In de eerste plaats is SHINE A LIGHT een concertregistratie van een tweetal optredens die The Rolling Stones verzorgden in het Bacon Theater in New York. Deze beelden tonen de bandleden, ondanks hun leeftijd, in optima forma. Naar oud Scorsese-gebruik, hij maakte bijvoorbeeld ook de documentaire THE LAST WALTZ over The Band, versnijdt de regisseur deze beelden met flarden van oude interviews en ander beelden uit de geschiedenis van de Stones. Het levert een glorieuze registratie op.

De aanleiding voor deze vertoning van SHINE A LIGHT is het recente overlijden van drummer Charlie Watts. Met zijn veelzijdige drumstijl, die eerder aan jazz verwant was dan aan rock, legde hij al vroeg een simpel maar uiterst effectief fundament voor de hitmachine die The Rolling Stones zouden worden. Dankzij Watts kon je ook dansen op hun muziek, zo wordt duidelijk uit deze documentaire. Qua karakter was hij overigens net zozeer een fundament: waar Jagger en Richards zich vaak verloren in excessen, hield Watts er een veel eenvoudigere en rustigere levensstijl op na.

Martin Scorsesse, VS, 2008, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Charlie Watts, Mick Jagger, Keith Richards.
44399 6127922302c58