Play

Treasure

Charismatische tragikomedie over een muziekjournalist die haar vader, Holocaust-overlever, meeneemt naar Polen. Het doel van de reis blijkt voor beide nogal te verschillen.

Première
Tijden & Tickets

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen. Hun generatiekloof en de cultuurclash die ze ondervinden in het post-communistische Polen van de jaren negentig tonen aan dat ook in onbegrip liefde kan schuilen.

TREASURE werd geregisseerd door Julia von Heinzen en is gebaseerd op de internationale bestseller TOO MANY MEN van de New Yorkse schrijfster Lily Brett. Lena Dunham, bekend van de serie GIRLS, kruipt in de huid van de neurotische Ruth, terwijl Stephen Fry – de bekende schrijver, denker en komiek – de rol van vader Edek vertolkt.

Julia von Heinz, Duitsland, Frankrijk, 2024, 113 min. Engels & Pools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Stephen Fry, Lena Dunham.