Play

Tre piani

Italiaans melodrama van Nanni Moretti (Habemus Papam) over de lotgevallen van enkele bewoners van een appartementencomplex in Rome.

Tijden & Tickets
Hun levens raken verweven door het auto-ongeluk waarmee de film begint. De verwende Andrea rijdt een vrouw dood en belandt met zijn auto in de woonkamer van Lucio en Sara. Zij zijn de benedenburen in het complex waarin Andrea en zijn ouders Vittorio en Dora de bovenste etage bewonen. Bij de aanrijding mist Andrea net de zwangere Monica, die op weg is naar het ziekenhuis om te bevallen. Na het ongeluk volgen we de levens van deze bewoners, die elk hun eigen problemen hebben. Lucio verdenkt de oudere buurman van misbruik van zijn zevenjarige dochter. Monica staat er in de opvoeding van haar kind alleen voor. Vittorio en Dora krijgen een huwelijkscrisis omdat ze het niet eens zijn over de aanpak van Andrea.

De regisseur van TRE PIANI maakte in het verleden onder meer het prachtige drama LA STANZA DEL FIGLIO. Als vaste waarde in het circuit van artfilms mag hij ook met zijn jongste film niet in Lumière ontbreken. (jc)

Nanni Moretti, Italië, Frankrijk, 2020, 119 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher, Adriano Giannini, Nanni Moretti.
Tre piani ps 1 jpg sd low 6155997b51717