Play

Tous Les Matins Du Monde - Engels ondertiteld

Historisch drama over een briljante gambist (beenvioolspeler) die leefde ten tijde van Lodewijk XIV. Winnaar van zeven Césars, waaronder die voor beste film en beste regie.

N.B. Deze film is Frans gesproken en Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Parijs, de tweede helft van de zeventiende eeuw. Componist Monsieur de Sainte-Colombe is de grootmeester van de viola da gamba (beenviool). Na de dood van zijn vrouw leeft hij met zijn twee dochters Madeleine en Toinette afgezonderd van de buitenwereld. Op een dag krijgt hij bezoek van Marin Marais, een jongeman die les van hem wil krijgen. Na enige aarzeling neemt De Sainte-Colombo de jongen aan, maar hun samenwerking is geen lang leven beschoren. Ondertussen is de dochter van de componist echter heimelijk verliefd geworden op Marin.

Dit filmjuweeltje over barokke muziek is prachtig in beeld gebracht door cameraman Yves Angelo, die de film fotografeert als een serie tableaux vivants in de stijl van de Franse barokschilder Georges de la Tour.

Deze film wordt ingeleid door Rick Blom, psychiater en psychoanalyticus.

Alain Corneau, Frankrijk, 1991, 115 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Gérard Depardieu, Jean-Pierre Marielle, Anne Brochet, Guillaume Depardieu, Carole Richert.