Play

Touki Bouki - Engels ondertiteld

Senegalese roadmovie over twee jongeren op weg naar Dakar. Deze prachtige mix van realisme, poëzie en droomsequenties groeide uit tot een klassieker uit de Afrikaanse cinema.

Tijden & Tickets

Met een verbluffende mix van het surrealistische en het naturalistische schildert Djibril Diop Mambéty een portret van de ontgoocheling in Senegal nadat het land begin jaren zeventig onafhankelijk is geworden. In deze fantasierijke film verlangen de jonge geliefden Anta en Mory – die genoeg hebben van Dakar – naar een comfortabel luxeleven in Frankrijk. Hun plan om op de motor naar Parijs te vertrekken wordt echter in de war gestuurd door zowel praktische als mystieke obstakels. Het afwisselend manische en meditatieve TOUKI BOUKI schonk de Afrikaanse cinema een nieuwe identiteit door lokale verteltradities te mengen met de vormexperimenten van de Franse nouvelle vague en de beeldtaal van de Amerikaanse film.

Djibril Diop Mambéty, Senegal, 1973, 85 min. Wolof, Arabisch & Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Magaye Niang, Myriam Niang, Christoph Colomb, Mustapha Ture, Aminata Fall..