Play

Touch Me Not

Spraakmakend debuut van Adina Pintilie waarin ze samen met haar hoofdpersonages de universele menselijke behoefte aan intimiteit ontdekt. Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn.

Tijden & Tickets

Laura houdt er niet van te worden aangeraakt. In een reeks ontmoetingen – met een sekstherapeut, een transseksueel, een escort – gaat ze de confrontatie aan met haar fobie. Haar zoektocht wordt doorsneden met beelden van groepstherapiesessies. Daarin geven zowel de compleet haarloze Tómas als de aan een progressieve spierziekte lijdende Christian en diens geliefde zich letterlijk en figuurlijk bloot.

Op de fluïde grens tussen realiteit en fictie volgt TOUCH ME NOT de emotioneel geladen verkenningstochten van de drie hoofdpersonages. De film onderzoekt hoe we intimiteit kunnen vinden op de meest onverwachte manieren, hoe we van iemand kunnen houden zonder onszelf te verliezen en hoe we toestaan dat we aangeraakt kunnen worden door onszelf de ruimte te geven.

Adina Pintilie, Roemenië, Duitsland, Tsjechië, Bulgarije, Frankrijk, 2018, 125 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie.