Play

Tokyo Story - Engels ondertiteld

Klassiek drama over de vervreemding tussen grootouders die op het platteland wonen en hun stadse kinderen en kleinkinderen in Tokio. Vaak genoemd als beste film aller tijden.

Tijden & Tickets

TOKYO STORY gunt ons een kijk op de sociale mores in naoorlogs Tokio. Een oud echtpaar bezoekt hun volwassen kinderen in het bruisende Tokio, maar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict. De kinderen blijken zo druk met zichzelf en hun levens dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Alleen de weduwe van een zoon die tijdens de oorlog sneuvelde, is vriendelijk tegen de oudjes.

Ozu onderzoekt de complexe ouder-kindrelatie op zijn gebruikelijke delicate wijze. Door zijn beheerste stijl, zijn kalmte en sereniteit, tilt Ozu dit melodrama op tot een intens ontroerende meditatie over het onvermijdelijk verdwijnen van tradities en waarden en het vluchtige van elk menselijk bestaan.

Yasujirô Ozu, Japan, 1953, 136 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Chishû Ryû, Chieko Higashiyama, Setsuko Hara, Haruko Sugimura, Sô Yamamura.