Play

Toen we van de Duitsers verloren

Verfilming van Guido van Driels gelijknamige graphic novel waarin de verloren WK-finale uit 1974 gekoppeld wordt aan een moord op een meisje.

Tijden & Tickets

Het is 8 juli 1974, de dag na de verloren voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van hun klasgenoot Catootje als een donkere wolk boven de zomerse belevenissen van de jongens.

In 1974 verdween een meisje uit de klas van de destijds twaalfjarige Guido van Driel. Ook leed het Nederlands elftal een traumatische nederlaag. Van Driel (DE WEDEROPSTANDING VAN EEN KLOOTZAK) verwerkte die twee gebeurtenissen in een oogstrelende zwart-witfilm die hij zelf zijn meest persoonlijke film tot nu toe noemt.

Guido van Driel, Nederland, 2023, 86 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kylian de Pagter, Rein Hoeke, Juda Goslinga, Peter Blok, Sanne Vogel, Susanne Wolff..