Play

Todos lo Saben

Psychologische thriller van tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A Separation, The Salesman) over de verdwijning van een jong meisje tijdens een familiefeest in Spanje.

Tijden & Tickets

Laura is met haar familie vanuit Argentinië terug in haar geboortedorp in Spanje voor het huwelijk van haar zusje. De bruiloft is een grote reünie met haar familie, de vrienden uit het dorp, en ook haar oude liefde Paco. De verdwijning van Laura’s dochter schudt de gemoederen behoorlijk op. Het duurt niet lang voordat oude familiegeheimen onthuld worden.
De openingsfilm van het voorbije filmfestival in Cannes is een feest voor het oog. Wie zou er niet graag bij zijn bij dit familiefeest in een zonovergoten Spaans dorpje? Goede acteerprestaties van het ‘koningskoppel’ (de gehuwden Bardem en Cruz) doen de rest. Diverse maatschappelijke thema’s – klassentegenstellingen, het migrantendebat, religie – schuilen onder het oppervlak van deze ouderwetse ‘wie heeft het gedaan’. Iedereen weet het (todos lo saben), maar wat weet iedereen? (ej)

Asghar Farhadi, Spanje, Frankrijk, Italië, 2018, 132 min. Spaans, Engels & Catalaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Javier Bardem, Penélope Cruz, Ricardo Darín, Bárbara Lennie, Jaime Lorente.