Play

Todo Sobre Mi Madre

In deze bitterzoete, melancholische en vindingrijke ode aan vrouwen en moeders volgt Pedro Almodóvar een moeder die de dood van haar zoon probeert te verwerken.

Tijden & Tickets

De wereld van de alleenstaande tienermoeder Manuela stort in als haar tienerzoon Esteban voor haar ogen wordt overreden. Manuela neemt ontslag en vertrekt naar Barcelona, op zoek naar Estebans homoseksuele vader. Tijdens haar zoektocht ontmoet Manuela verschillende vrouwen, waaronder een zwangere non en de actrice die betrokken was bij Estebans ongeval. Gesterkt door hun onderlinge solidariteit vindt ze een nieuw doel in het leven.

TODO SOBRE MI MADRE markeerde een overgang in het oeuvre van Pedro Almodóvar. Hij liet de kitsch, gekte en hysterie van zijn beginjaren achter zich en kwam in rustiger vaarwater terecht. De film werd zijn internationale doorbraak en werd onderscheiden met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Pedro Almodóvar, Spanje, Frankrijk, 1999, 101 min. Spaans & Catalaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña, Antonia San Juan, Penélope Cruz.