Play

Tigers Are Not Afraid - Engels ondertiteld

Een hartverscheurend en donker sprookje over een tienjarig meisje dat met hulp van een bende straatschoffies en haar fantasie de confrontatie aangaat met een drugskartel in Mexico.

Tijden & Tickets

Dagenlang wacht de tienjarige Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan. Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten.
Regisseur Issa López laat fantasie en realiteit op bijzonder geslaagde wijze versmelten in deze film die herinneringen oproept aan PAN’S LABYRINTH van Oscarwinnaar Guillermo del Toro. De Mexicaanse filmmaker roemde TIGERS ARE NOT AFRAID als één van de beste films van het jaar en zal als producent fungeren voor de volgende film van Issa López.

Issa López, Spanje, 2017, 83 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Paola Lara, Juan Ramón López, Hanssel Casillas, Rodrigo Cortes, Ianis Guerrero, Tenoch Huerta.