Play

Tiger Stripes

Energieke coming-of-age film over een twaalfjarig Maleisisch meisje dat ontdekt dat haar lichaam begint te veranderen. Een rebelse film over identiteit en zelfacceptatie, bekroond met de Grote Prijs van de Semaine de la Critique in Cannes.

Tijden & Tickets

Zaffan is de leider van haar vriendengroep. Maar wanneer ze als eerste op school ongesteld wordt, ontdekt ze steeds gekkere dingen over haar veranderende lichaam. Ze probeert dit angstvallig te verbergen, maar haar vrienden en dierbaren ontdekken de waarheid en keren zich tegen haar. Zaffan wordt in het nauw gedreven en leert ze dat ze pas echt sterk is wanneer ze haar nieuwe vorm durft te accepteren.

Regisseur Amanda Nell Eu combineert in haar filmdebuut Maleisische folklore met horror om de turbulente overgangsperiode van meisje naar jonge vrouw weer te geven. De jonge acteurs leveren puik werk. (ek)

Amanda Nell Eu, Maleisië, Duitsland, Indonesië, Nederland, Singapore, Taiwan, 2023, 95 min. Maleisisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheizy Sam, Jun Lojong.