Play

Tiere - Engels ondertiteld

Deze mix van huwelijksdrama, inktzwarte komedie en bloedstollende horror is voer voor avontuurlijk ingestelde kijkers. Verwacht geen keurig afgewerkte plot. Het verhaal wordt steeds mysterieuzer en vragen worden niet beantwoord.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Chef-kok Nick en kinderboekenschrijfster Anna trekken zich een half jaar terug in een afgelegen Zwitsers chalet. Nick wil lokale recepten verzamelen, Anna een nieuw boek schrijven. De zorg voor hun appartement in Wenen leggen ze in handen van Mischa, een dubbelgangster van Nicks minnares Andrea. Als de twee op weg naar het chalet een schaap aanrijden en Anna een lichte hoofdwond oploopt, beginnen de vreemde gebeurtenissen zich op te stapelen. De kijker zal er op een gegeven moment geen touw meer aan vast kunnen knopen, maar geniet intussen wel van sterke scènes die net zo goed van Alfred Hitchcock, Roman Polanski of David Lynch hadden kunnen zijn.

TIERE is geïnspireerd op het bekende kunstwerk RELATIVITY van Escher. Wie het niet kent, doet er goed aan het even op te zoeken op internet. Zo bent u goed voorbereid op een intrigerende film waarin de continuïteit van tijd, ruimte, gebeurtenissen en identiteiten niet lijkt te bestaan. Als een labyrint waarin de kijker zelf zijn weg moet zoeken. (jc)

Greg Zglinski, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, 2018, 95 min. Duits, Frans & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri, Mehdi Nebbou, Michael Ostrowski.