Play

Three Identical Strangers

Documentaire over een bij hun geboorte van elkaar gescheiden eeneiige drieling die door toeval na jaren herenigd wordt. Als de wittebroodsweken voorbij zijn, neemt het sprookjesachtige verhaal een tragische wending.

Tijden & Tickets

Drielingbroers Bobby, Eddy en David weten negentien jaar lang niet van elkaars bestaan totdat Eddy en Robert elkaar per toeval ontmoetten aan de universiteit. Hun opmerkelijke verhaal wordt opgepikt door de media en zo ontdekt David dat hij de derde broer is. Ondanks hun zeer diverse opvoeding vertonen de drie broers opvallend veel gelijkenissen en de media zijn dol op hen. Zowel de jongens als hun adoptieouders zijn blij met de hereniging, maar het feelgood-verhaal neemt een duistere wending als zij antwoord zoeken op de vraag waarom ze destijds überhaupt uit elkaar zijn gehaald.

Tim Wardles meeslepende documentaire vertelt het verbazingwekkende waargebeurde verhaal met een levendige mix van interviews, veel archiefmateriaal en het nodige gevoel voor dramatiek.(ek)

Tim Wardle, VK, 2018, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Robert Shafran, Michael Domnitz, Howard Schneider, Ellen Cervone, Alan Luchs.