Play

Open Air | Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

In dit donker en komisch drama ontpopt een Amerikaanse plattelandsvrouw (een glansrol van Oscarwinnares Frances McDormand) zich tot een wraakengel als de politie de moord op haar dochter niet oplost.

Tijden & Tickets

De vrouw, Mildred Hayes, plaatst langs een weg vlak buiten het dorp Ebbing in Missouri drie billboards met een boodschap voor de plaatselijke politiechef William Willoughby. Waarom is na zoveel maanden nog niemand gearresteerd voor de verkrachting en dood van haar dochter? De boodschap blijft niet onopgemerkt en zet het stadje op stelten. De inwoners keren zich tegen Mildred; de familieman William is geliefd, zeker nu hij kanker heeft. De zaak komt verder op scherp te staan als de gewelddadige, racistische en nogal domme politieman Dixon, de beoogde opvolger van William, zich ermee gaat bemoeien.

THREE BILLBOARDS… is van de maker van de misdaadkomedie IN BRUGES. Ook in deze film valt veel te lachen, maar de pijn van Mildred en de frustraties over de onrechtvaardigheden rond de moord sijpelen overal door. En zoals het hoort, wordt ook hier naar een ultieme ontknoping toegewerkt. Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië, met McDormand als een soort vrouwelijke John Wayne. (jc)

Martin McDonagh, VS, VK, 2017, 115 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, Lucas Hedges.
Three Billboards Outside Ebbing Missouri Poster 2 468 1512473858