Play

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

Nieuwe documentaire over creatieve partners en hechte vrienden Nick Cave en Warren Ellis, waarin ze hun twee laatste studioalbums op intieme wijze live opvoeren.

Tijden & Tickets

In THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE brengen Nick Cave en Warren Ellis de nummers van hun laatste twee studioalbums, GHOSTEEN (van Nick Cave & the Bad Seeds) en CARNAGE (van Cave en Ellis), live ten gehore. De opnames zijn gemaakt in de lente van 2021, in Londen en Brighton, aan de vooravond van een tour in het Verenigd Koninkrijk. Kosten noch moeite zijn gespaard door de muzikanten: van achtergrondzangers tot strijkkwartetten tot een bijdrage van oude bekende Marianne Faithfull.

De documentaire is een vervolg op ONE MORE TIME WITH FEELING, uitgebracht in 2016. Daarin volgt regisseur Andrew Dominik de twee muzikanten in een periode van rouw en intens verdriet. THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE is een heel ander verhaal: de documentaire toont de twee muzikanten tijdens een veel meer optimistische periode in hun leven. Dit is veerkracht in muzikale vorm.

Let op: deze documentaire bevat flitsende lichten.

Andrew Dominik, VK, 2022, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.