Play

This Is Not a Burial, It's a Resurrection - Engels ondertiteld

Melancholisch sprookje over een hechte dorpsgemeenschap in Lesotho die moet wijken voor de komst van een stuwmeer. De tachtigjarige weduwe Mantoa legt zich er niet bij neer.

Tijden & Tickets

Na de dood van haar zoon bij een mijnongeluk, worstelt Mantoa met haar bestaan. God lijkt steeds verder weg. Verteerd door verdriet, verlangt ze steeds meer naar de dood. Net op het moment dat Mantoa zich voorbereidt op haar eigen uitvaart, wordt bekendgemaakt dat het dorp waar ze woont moet wijken voor de aanleg van een stuwmeer. Alle dorpelingen moeten verkassen naar stedelijke gebieden en hun levens voorgoed achter laten. Bij Mantoa ontlokt dit nieuws een hernieuwde levenslust. Ze is geenszins van plan om te wijken voor de zogenaamde vooruitgang. Door haar inzet durven ook de andere dorpelingen zich te verzetten.

Filmmaker en beeldend kunstenaar Lemohang Jeremiah Mosese verwerkte in deze film het verhaal van zijn eigen grootmoeder en vele medebewoners van landelijke gebieden in Lesotho die worden gedwongen hun huizen te verlaten. Die grove ontworteling heeft een enorme invloed op de sociale verhoudingen in Lesotho en vormt een bedreiging voor eeuwenoude Afrikaanse tradities.

Lemohang Jeremiah Mosese, Italië, Zuid-Afrika, 2019, 120 min. Sesotho gesproken, Engels ondertiteld. Met Mary Twala, Jerry Mofokeng, Makhaola Ndebele, Tseko Monaheng, Siphiwe Nzima-Ntskhe.
This Is Not a Burial It s a Resurrection ps 1 jpg sd low 60fe84291c869