Play

There Is A Place On Earth + Q&A regisseur Ellen van den Honert

Documentaire over de rol van kunstenaars in wildernisbescherming en over de synergie tussen kunst en natuurbehoud. Na afloop van de vertoning vindt er een Q&A plaats met de regisseur.

Tijden & Tickets

De Nederlandse filmmaker Ellen van den Honert neemt ons mee op een prachtige en poëtische reis over de hele wereld waar we kunstenaars en natuurbeschermers ontmoeten die creatief werk en een betrokkenheid bij het milieu delen. Ellen is zelf muzikant en kunstenaar en vraagt zich af hoe creatief werk een bijdrage kan leveren aan natuurbehoud.

Ze realiseert zich dat kunst onze emotionele verbinding met de natuur kan aanwakkeren. Van den Honert laat ons kennismaken met het werk van andere kunstenaars uit verschillende disciplines die zich in hun werk ook laten inspireren door de natuur en de wildernis. Van Harvey Locke, wiens fotografie en geschriften een cruciale rol hebben gespeeld in het Yellowstone to Yukon Conservation Initiative, tot de veelgeprezen Zuid-Afrikaanse dichter Ian McCallum, wiens gedichten lezers verbinden met hun eigen gevoel van wildheid, tot de multimediakunstenaar Sibylle Szaggars Redford die de vier elementen inzet om samen met diverse andere artiesten een levend kunstwerk te creëren.

Ellen van den Honert, Nederland, 2021, 73 min. Engels & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.