Play

Thelma & Louise

Klassieke, heerlijk onderhoudende roadmovie over twee vriendinnen die tijdens een wild weekend uit een verkrachter vermoorden en vervolgens op de vlucht slaan voor de politie.

Tijden & Tickets

Feministische thema’s staan centraal in THELMA & LOUISE. Geena Davis vertolkt Thelma, een gefrustreerde huisvrouw uit Arkansas. Samen met haar oudere vriendin, de serveerster Louise – gespeeld door Susan Sarandon – gaat ze een weekend aan de boemel. Beiden zitten vast in liefdeloze relaties. In een knalrode Thunderbird stuiven ze de Amerikaanse snelwegen op, op zoek naar een verzetje. Tijdens een tussenstop bij een wegcafé gaat het echter mis; een opdringerige kerel probeert Thelma op de parkeerplaats te verkrachten; Louise schiet de man overhoop. De vrouwen slaan op de vlucht, al snel achternagezeten door politie en FBI. Eenmaal op de vlucht dienen Thelma en Louise een cruciale keuze te maken: geven ze zich over of werpen ze de ketenen van hun oude leven af?

Voor regisseur Ridley Scott was THELMA & LOUISE (1991) het eerste grote commerciële succes sinds ALIEN (1979). Het scenario van Callie Khouri werd bekroond met een Oscar. Brad Pitt beleefde zijn Hollywood-doorbraak dankzij zijn bijrol in de film.


Voor de eerste vertoning van THELMA & LOUISE, de voorstelling van 16 november, geldt er een korting op de speciaal voor de gelegenheid bedachte Gember Margerita-cocktail, die net zo uit de band springt als Thelma en Louise. Op vertoon van je filmkaartje kun je een Gember Margerita-cocktail bestellen voor een kortingsprijs van 9,50 euro.


Vanaf 23 november vertoont Lumière ook NAPOLEON, de nieuwe film van Ridley Scott.

Ridley Scott, VS, 1991, 130 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen, Christopher McDonald.