Play

The World to Come

Betoverend drama over twee negentiende-eeuwse Amerikaanse plattelandsvrouwen die zijn ingesnoerd door de mores van de tijd, maar bij elkaar troost vinden.

Tijden & Tickets

We schrijven 1 januari 1856. Abigail en haar man Dyer zitten zwijgzaam in hun ijskoude, armetierige onderkomen, rouwend om hun dochtertje dat een paar maanden geleden is overleden. ‘We beginnen het nieuwe jaar met weinig trots, en nog minder hoop’, zegt de introverte Abigail in de voice-over. Hoe anders lijkt het jaar uit te pakken als zich nieuwe buren aandienen: de levenslustige Tallie en haar brute echtgenoot Finney. De vier pioniers ploeteren om een bestaan op te bouwen. Dat de beide koppels ongelukkig zijn getrouwd, maakt dat er niet eenvoudiger op.

Te midden van deze rauwe omstandigheden vinden de twee vrouwen elkaar en ontvouwt zich iets dat op een liefdesgeschiedenis lijkt. Dat dit niet zonder gevolgen kan blijven, moge duidelijk zijn. De vrouwen kunnen zelf al nauwelijks bevatten wat hen overkomt, laat staan hoe hun mannen er op zullen reageren. (jc)

Mona Fastvold, VS, 2020, 105 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Katherine Waterston, Vanessa Kirby, Karina Ziana Gherasim, Casey Affleck.
The World to Come ps 3 jpg sd low 60c8631379fd7