The Wizard Of Oz

Klassieke filmmusical met Judy Garland over een meisje dat – nadat de boerderij van haar oom en tante door een tornado is getroffen – opeens in een magisch koninkrijk belandt. Ter ere van de release van Judy.

Tijden & Tickets

Als Dorothy met haar hondje Toto in het wonderlijke land van Oz belandt, wil ze dolgraag terug naar huis. De Tovenaar van Oz kan haar wellicht helpen, maar dan moet ze wel de gevaarlijke Yellow Brick Road volgen. Gelukkig krijgt ze onderweg hulp van een vogelverschrikker, een blikken man en een laffe leeuw.

Het verhaal van L. Frank Baum uit 1900 werd meermaals verfilmd. Geen van die verfilmingen kan tippen aan deze magische versie uit 1939. Die magie komt deels doordat het verhaal over kinderdromen en -angsten herkenbaar is voor jong en oud, deels doordat THE WIZARD OF OZ begint in zwartwit-sepiatinten in Kansas, maar in Oz overgaat in de stralendste Technicolor-kleuren. De échte magie komt echter van Judy Garland, die met haar gevoelige stem en oprechte uitstraling ieders hart verovert, zelfs tachtig jaar na het verschijnen van deze klassieker. (ek)

De voorstelling van zondag 1 december om 12:00 uur is te boeken als filmontbijt.

Victor Fleming, VS, 1939, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley.