Play

The Wild Pear Tree - Engels ondertiteld

Lyrische, gelaagde film van Gouden Palm-winnaar Nuri Bilge Ceylan (Winter Sleep, Uzak), die een overtuigend portret maakte van een vader-zoon relatie en van een individu in een veranderende maatschappij.

Tijden & Tickets

Sinan, net afgestudeerd in de literatuur, moet nog een paar examens doen om als leraar aan de slag te kunnen gaan. Liever wil hij echter schrijver worden. Hij keert daarom terug naar zijn geboortedorp om geldschieters te zoeken voor het publiceren van zijn eerste boek. Zijn vader Idris is een charmante man, maar door diens gokprobleem leven zijn ouders en zijn zus op de armoedegrens. ‘Mensen in hun streek zijn als de peren van de wilde perenboom’, zegt zijn vader, ‘alleen en misvormd, maar ook zoet en mild.’ Bij Sinan steken oude irritaties weer de kop op. Tijdens gesprekken met kennissen en een vroegere geliefde, krijgt hij stilaan meer zicht op zijn idealen en illusies.
De melancholische toon wordt onderstreept door de prachtige muziek van Bach. Maar vooral de liefhebber van lange, diepgaande gesprekken over filosofie, geloof, trouw, plicht en kunst komt in deze film helemaal aan zijn trekken. (av)

Nuri Bilge Ceylan, Macedonië, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Zweden, 2018, 188 min. Turks gesproken, Engels ondertiteld. Met Dogu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yildirimlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin.
The Wild Pear Tree Ps 1 Jpg Sd Low 190527 132549 6322 1558956348