Play

The Wild Goose Lake

In neonlicht badende, hypergestileerde Chinese film noir waarin het lot van een mysterieuze prostituee en een voortvluchtige gangster met elkaar verstrengeld raken.

Tijden & Tickets

Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die azen op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer. Hier ontmoet hij een mysterieuze prostituee die hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid. Samen zijn ze bereid om nog één laatste grote gok te nemen en hun lot op het spel te zetten.

Na het succes van Gouden Beer-winnaar BLACK COAL, THIN ICE Ice is regisseur Diao Yi’nan terug met THE WILD GOOSE LAKE; een virtuoze film noir waarin hij de uitwassen van hedendaags China toont.Je kunt deze film ook thuis zien via Picl.

Diao Yinan, China, Frankrijk, 2019, 113 min. Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Hu Ge, Kwei Lun-Mei, Liao Fan, Wan Regina, Qi Dao.
The Wild Goose Lake Ps 1 Jpg Sd Low  C Memento Films Production 8715 1580828368