Play

The Wife

Veertig jaar lang heeft Joan haar eigen ambities opzij gezet voor de carrière van haar man. Maar op de dag dat hij de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst zal nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim. Glenn Close won voor haar prachtige hoofdrol een Golden Globe en werd tevens genomineerd voor een Oscar.

Tijden & Tickets
Actrice Glenn Close werd al zesmaal genomineerd voor een Oscar (onder meer voor DANGEROUS LIAISONS en FATAL ATTRACTION), maar won er nog nooit een. Haar alom geprezen, indringende hoofdrol in THE WIFE zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Close vertolkt Joan Castleman, een elegante en charmante vrouw die al jarenlang met verve de rol van ‘vrouw van’ heeft gespeeld. Haar eigen verlangens en dromen heeft ze weggecijferd ten behoeve van de literaire loopbaan van haar man Joe. Zijn overspel nam ze daarbij voor lief. Maar in de aanloop naar Joe’s huldiging in Stockholm, neemt Joan een ingrijpende beslissing, met grote gevolgen voor haar huwelijk en de reputatie van haar man.

Gebaseerd op de bestseller van Meg Wolitzer. (mv)

Björn Runge, VK, Zweden, VS, 2017, 100 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Glenn Close, Christian Slater, Elizabeth McGovern, Max Irons, Harry Lloyd.