Play

The Wicker Man

De Britse cultfilm The Wicker Man, over de verdwijning van een meisje op een Schots eiland, is een halve eeuw oud. In het kader van Halloween wordt deze nachtmerrie in daglicht eenmalig in 4K-restauratie vertoond.

Klassieker
Tijden & Tickets

De vrome politie-inspecteur Howie reist af naar een klein Schots eilandje om de verdwijning van een twaalfjarig meisje te onderzoeken. Niet alleen blijken de bewoners van het eiland totaal ongeïnteresseerd in de verdwijning, ze houden er ook een nogal aparte levensinstelling op na. Hekserij, extreme natuurverering en vrije seks – niets heidens is de eilandbewoners vreemd. Wat begint als een routineonderzoek, verandert voor de christelijke Howie langzaam in een koortsdroom.

Vijftig jaar geleden populariseerde THE WICKER MAN een subgenre dat tegenwoordig bekend staat als folk horror: horror met een nadruk op de enge kant van menselijke tradities. Het subgenre leeft nog steeds, zo liet Amerikaans regisseur Ari Aster in 2019 zien met zijn hit MIDSOMMAR, een film die wel heel duidelijk knipoogt naar THE WICKER MAN. Deze final cut van de Britse klassieker is een ideale kans om een van de meest iconische horrorfilms aller tijden op een groot scherm te zien.

Robin Hardy, VK, 1973, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento, Britt Ekland, Ingrid Pitt..