Play

The Whale

Psychologisch drama van Darren Aronofsky (Black Swan) met een fenomenale Brendan Fraser als een eenzame man met ernstig overgewicht die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Winnaar van 2 Oscars, waaronder die voor Beste Acteur.

Tijden & Tickets

Charlie leeft een teruggetrokken bestaan als online leraar Engels. Na een vechtscheiding is hij vervreemd van zijn inmiddels zeventienjarige dochter. Over een tijdspanne van een krappe week volgen we zijn verwoede pogingen om het contact met haar te herstellen. De tijd dringt, want Charlies gezondheidsproblemen worden met de dag levensbedreigender.

Aronofskys kenmerkende misantropie en nihilistisch wereldbeeld maken in THE WHALE plaats voor een sprankje hoop. Stukje bij beetje wordt de neergang van Charlie blootgelegd. Ondanks alle tegenslagen blijft Charlie echter toch geloven in de goedheid van de mens. Met zijn overrompelende en tot tranen ontroerende vertolking van Charlie maakt Brendan Fraser een indrukwekkende comeback op het witte doek. Op diverse filmfestivals viel hem minutenlang applaus ten deel voor deze Oscarwaardige rol. (ms)

Darren Aronofsky, VS, 2022, 117 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Sathya Sridharan..