Play

The War Room


Een klassiek geworden ‘fly-on-the-wall’-documentaire over de verkiezingscampagne van Bill Clinton in 1992. Prof. Roberta Haar (Prof. of Foreign Policy Analysis & Transatlantic Relations UM) zal een inleiding geven op de film.

NB: Deze film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Tonen in plaats van uitleggen; het is een aanpak waar het Amerikaanse regisseurskoppel Chris Hegedus en D.A. Pennebaker groot mee werd. Een van hun belangrijkste films is THE WAR ROOM, waarvoor ze unieke toegang kregen tot het campagneteam van Bill Clinton. Dit team wordt gevolgd tijdens hun dagelijkse werk in het chaotische hoofdkwartier in Little Rock, Arkansas. De kijker ziet wat er achter de schermen van een verkiezingscampagne gebeurt: de strategische telefoontjes naar de pers, voorbereidingen op debatten, de spanning om de laatste polls.

THE WAR ROOM concentreert zich voornamelijk op de charismatische campagneleider James Carville (met de bijnaam ‘Ragin Cajun’) en het meer introverte hoofd communicatie George Stephanopoulos. De heren beschikken over een flinke voorraad schaamteloze brutaliteit. Die komt goed van pas als er bijvoorbeeld weer eens een lijst met vermeende minnaressen van Clinton opduikt. Met de kennis van nu kun je gerust zeggen dat de Lewinsky-affaire al profetisch rondwaart in THE WAR ROOM.

NB: Prof. Roberta Haar (Prof. of Foreign Policy Analysis & Transatlantic Relations UM) zal een inleiding geven op de film.

Chris Hegedus & D.A. Pennebaker, VS, 1993, 96 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling.