Play

The Untouchables + voorfilm Verwijt der Mensen + mini-concert Carel Kraayenhof | Uitverkocht

Hij was de grootste filmcomponist aller tijden: Ennio Morricone (1928-2020). Zijn muziek gaf een film vleugels, zoals ook te horen in deze misdaadklassieker van Brian de Palma. Voorafgaand aan de film brengt bandoneonsolist Carel Kraayenhof een ode aan Morricone.

Tijden & Tickets

In het Chicago van de jaren twintig, ten tijde van de drooglegging, worden de lakens uitgedeeld door gangsterbaas Al Capone. Dankzij de illegale verkoop van drank klotst bij Capone het geld tegen de plinten op. Capone heeft bovendien het halve politiekorps in zijn zak. De ambitieuze en onkreukbare politieman Elliot Ness neemt het tegen hem op. Hij stelt een klein team samen en gaat aan de slag.

THE UNTOUCHABLES is een klassieker binnen het misdaadgenre; een spannend kat-en-muisspel om duimen en vingers bij af te likken, met glansrollen voor Robert de Niro en Kevin Costner. De strijkers van Ennio Morricone voeren de spanning hoop op tijdens de climax van de film – de tien minuten durende stationshalsequentie – waarin een kinderwagen met baby luid bonkend in slow motion de trap af dendert tijdens een schietpartij op de trappen van Chicago Union Station.


Programma:

19.30u:
Opening festivalterrein & bar
20:55u:
Mini-concert Carel Kraayenhof
21.05u:
Korte film: Verwijt der mensen
21:20u:
Hoofdfilm: The Untouchables
00:00u:
Sluiting festivalterrein & bar


Mini-concert bandoneonsolist Carel Kraayenhof

Zoals Morricone als Mr. Spaghettiwestern wordt betiteld, heeft Carel Kraayenhof in Nederland naamsbekendheid verworven door het prachtige Adiós Nonino dat gespeeld werd tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Deze avond brengt de bandoneonsolist van wereldklasse een ode aan Ennio Morricone.


Verwijt der mensen
Rob Lucker, Nederland, 2019, 11 minuten

Kort, tragikomisch sprookje over de tocht van een oude man, diens kleinzoon en hun ezel. Ze proberen correcte reiskeuzes te maken maar worden steeds geconfronteerd met mopperende mensen langs de weg.

Brian de Palma, VS, 1987, 119 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kevin Costner, Sean Connery, Charles Martin Smith, Andy Garcia, Robert de Niro.