Play

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Ontroerende Britse roadmovie naar de roman van Rachel Joyce waarin Jim Broadbent na zijn pensioen aan een ongewone wandeltocht dwars door Engeland begint.

Tijden & Tickets

Harold Fry, een aandoenlijke rol van Jim Broadbent, is enigszins depressief. Als hij een brief ontvangt van een voormalige collega met een terminale kankerdiagnose, besluit Harold haar eerst terug te schrijven. Op weg naar de brievenbus, na een toevallige ontmoeting met een vreemde, neemt Harold echter een drastisch besluit. Tot ontsteltenis van zijn vrouw beslist hij de bijna duizend kilometer naar het hospice – waar zijn collega verblijft – te voet af te leggen. Harold gelooft dat zolang hij maar blijft lopen, zijn collega zal blijven leven.

Deze ontroerende, niet-religieuze pelgrimstocht, volgt Harold op zijn reis over de B-wegen tussen de meest zuidelijke en meest noordelijke stad van Engeland. Onderweg krijgt het publiek inzicht in wat hem heeft gedreven tot zijn onwaarschijnlijke tocht. Gebaseerd op de bestseller van Rachel Joyce uit 2012. (rs)

Hettie Macdonald, VK, 2023, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jim Broadbent, Penelope Wilton, Nina Singh.