Play

The Truman Show (25th Anniversary)

Vijfentwintig jaar oud alweer, maar deze film over een man die niet weet dat zijn hele leven met verborgen camera’s gefilmd wordt – blijft een briljante satire over reality-tv.

NB: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

Komiek Jim Carrey was nooit beter dan in de rol van Truman Burbank, een nogal onbeduidende verzekeringsagent wiens leven 24 uur per dag wordt gefilmd, zonder dat hij dat zelf weet. Miljoenen kijkers volgen dagelijks zijn wel en wee. Al voor zijn geboorte is Truman geadopteerd door een televisieonderneming en zijn hele leven volstrekt zich in het vriendelijke nepstadje Seahaven. De aardige buurtbewoners zijn ingehuurde figuranten die het spel meespelen. Het leven lijkt rustig voort te kabbelen in Seahaven, maar dat verandert als Truman langzaam in de gaten begint te krijgen dat zijn leven een farce is, en op onderzoek uitgaat.

THE TRUMAN SHOW is een moderne Hollywoodklassieker, een buitengewoon vermakelijke film die bovendien tal van filosofische vragen oproept. In hoeverre bepaal je zelf wie je bent? Waarom hebben mensen de behoefte om gezien te worden? Welke invloed hebben de media op ons leven? Ben je eigenlijk wel een gevangene als je niet weet dat je in een gevangenis leeft?

Voor de film vertonen we de korte voorfilm:
Sjeemte, Floris Ramaekers, 2021, 12'
Kort drama waarin de drieëntwintigjarige Candide de baby van haar zus leent. Ze doet vervolgens net alsof het haar eigen kind is tijdens een ingewikkeld gesprek bij de sociale dienst.

Peter Weir, VS, 1998, 103 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone..