Play

The Trial of the Chicago 7

Historisch drama van Aaron Sorkin (scenarist van The Newsroom en The Social Network) over de juridische nasleep van een protest tegen de Vietnam-oorlog in Chicago in 1968.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking. Tijdens een protest in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd. Nadat de rook is opgetrokken, worden zeven betogers door de Amerikaanse staat aangeklaagd voor samenzwering en rebellie. Het proces dat volgt wordt een mediacircus, met een hoofdrol voor de overduidelijk partijdige rechter Julius Hoffman.
De productie van THE TRIAL OF THE CHICAGO 7 kende een lange geschiedenis. Al in 2006 geeft Steven Spielberg aan Aaron Sorkin de opdracht om een script te schrijven over de rechtszaak tegen de zogenaamde Chicago Seven. Spielberg zal de film zelf regisseren. Het loopt allemaal anders, maar veertien jaar later is de film alsnog een feit, met Sorkin als regisseur en Spielberg als producent. De maatschappelijke relevantie van de thematiek is al die tijd intact gebleven. Sterker nog: THE TRIAL OF THE CHICAGO 7 lijkt wel speciaal gemaakt voor het Amerika van 2020: een tot op het bot verdeeld land waar de overheid hard ingrijpt bij demonstraties.

Aaron Sorkin, VS, VK, India, 2020, 130 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Eddie Redmayne, Alex Sharp, Sacha Baron Cohen, Jeremy ​Strong, John Carroll Lynch, Frank Langella, Michael Keaton, Mark Rylance.