Play

The Tree Of Life

Terrence Malicks hyperambitieuze epos over de relatie tussen de mens, de natuur en de schepper. Bekroond met de Gouden Palm in Cannes.

Tijden & Tickets

Centraal in het overdonderende THE TREE OF LIFE staat het levensverhaal van Jack, de oudste zoon in een gezin in het Amerikaanse Midwesten in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zijn moeder leert hem liefde en genade, zijn autoritaire vader het recht van de sterkste. Jack zit gevangen tussen beiden. De problematische relatie met zijn vader laat zijn sporen na; als volwassene twijfelt Jack aan zijn geloof en zoekt hij naar antwoorden op de grote levensvragen. Dit familieverhaal wordt door Malick ingepast in een groter verhaal over de schepping van de aarde.

De gepromoveerde filosoof Malick is een perfectionist, die meerdere moderne klassiekers (BADLANDS, DAYS OF HEAVEN) op zijn naam heeft. Net als zijn overige films wordt THE TREE OF LIFE gekenmerkt door de overweldigende pictorale pracht van de (natuur)beelden, het extensieve gebruik van voice-over, het veelvuldige gebruik van klassieke muziek (Mahler, Gorecki, Bach, Brahms) en een filosofische toon. De missie van Malick is in ieder geval duidelijk: u de meest spirituele filmervaring van uw leven bezorgen. (mv)

Terrence Malick, VS, 2011, 138 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn, Hunter McCracken.
The Tree Of Life Movie Poster 01 9388 1592227065