Play

The Tobacconist

Historisch drama over de vriendschap van een naïeve jongeman met Sigmund Freud ten tijde van de Duitse annexatie van Wenen. Met een van de laatste rollen van Bruno Ganz.

Tijden & Tickets

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij vaste klant Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd ontstaat een unieke vriendschap tussen de twee. Als Franz hopeloos verliefd wordt op de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen, vraagt hij advies aan de psychoanalyticus. Ondertussen verslechteren de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk. Wanneer de nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd door de stroom van de tijd. Ze komen voor een moeilijk beslissing te staan: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek DE WEENSE SIGARENBOER van Robert Seethaler.

Nikolaus Leytner, Oostenrijk, Duitsland, 2018, 117 min. Duits & Tsjechisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Simon Morzé, Bruno Ganz, Johannes Krisch, Emma Drogunova.