Play

The Third Wife

Delicaat en sensueel historisch drama over een 14-jarig Vietnamees meisje dat de derde vrouw wordt van een veel oudere grootgrondbezitter.

Tijden & Tickets

Eind 19de eeuw op het platteland in Vietnam. May wordt de derde vrouw van de steenrijke Hung. De nog piepjonge May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met de oudste zoon van Hung.
Debuterend regisseur Ash Mayfair maakte een sterk verhaal over onderdrukte verlangens. Haar film is tevens een feministische kritiek op een patriarchale maatschappij. De beelden zijn prachtig gestileerd, waarbij de camera op een ingetogen manier de emoties van de vrouwen registreert. De film is na zijn wereldpremière tijdens het filmfestival in Toronto vertoond tijdens diverse internationale filmfestivals, en won prijzen in Caïro, Chicago, Fribourg, Minsk, San Sebastian, Sarasota en Toronto.

Ash Mayfair, Vietnam, 2018, 96 min. Vietnamees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Hong Chuong Nguyen, Long Le Vu, Nu Yên-Khê Tran, Mai Thu Huong Maya, Nguyen Phuong Tra My.