Lumière x COC Limburg: The Therapy + Inleiding - Engels ondertiteld

Documentaire over twee Israëlische mannen die via conversietherapie hun homoseksualiteit proberen te overwinnen.

Tijden & Tickets

Nadat zijn vrouw van hem scheidde toen ze erachter kwam dat hij homoseksueel materiaal bekeek op internet, wendde de 54-jarige Lev zich in wanhoop tot zijn rabbi. Al sinds de universiteit probeert hij af te komen van zijn aantrekking tot mannen, maar het komt altijd terug. Zijn rabbi raadde een conversietherapeut aan. Voor Lev, die we volgen in groepssessies en conversaties met zijn therapeut, helpt de therapie ‘te zijn wie ik wil zijn’. Hij hoopt ‘normaal’ te worden, zodat hij weer een vrouw kan trouwen.

Student Ben (23) groeide op in de ultraorthodoxe gemeenschap. Hij volgt al zeven jaar conversietherapie en heeft een sterke band met zijn therapeut. Maar nu doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de therapievorm en komt hij erachter dat het wordt beschouwd als schadelijk. Langzaam probeert hij ervan los te komen. Maar is hij echt klaar om trots te zijn op zijn homoseksualiteit.


De documentaire wordt ingeleid door Yvo Kesler, huisarts en bestuurslid COC Limburg. Hij zal het concept van conversietherapie aanvliegen vanuit een zorgperspectief (taal: Engels).

Tijdschema:

19.15 - Deuren open
19.30 - Start inleiding
19.40 - Start documentaire
21.10 - Einde

Zvi Landsman, Israël, 2022, 85 min. Engels & Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld.