Play

The Sweet East

Absurdistische en energieke roadmovie over een middelbare scholiere die zich tijdens een schoolreis van haar klas afscheidt en in aanraking komt met de rafelranden van hedendaags Amerika.

Tijden & Tickets

Middelbare scholiere Lillian – gespeeld door Talia Ryder, bekend van NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS – is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Ze ontsnapt aan de aandacht van haar klas en gaat zelf op verkenningstocht. Zo begint een reis langs de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een moderne Alice in Wonderland in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers.

THE SWEET EAST is het regiedebuut van Sean Price Williams, bekend als cameraman van onder meer GOOD TIME. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeit van hedendaagse Amerika. De cast bestaat naast Talia Ryder – die ook het openingsnummer inzong – uit een groot aantal getalenteerde acteurs en een bijzonder eclectische soundtrack. De film had vorig jaar zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes en sleepte daarna op verschillende internationale festivals al heel wat prijzen in de wacht.

Sean Price Williams, VS, 2023, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Talia Ryder, Earl Cave, Simon Rex, Ayo Edebiri, Jeremy O. Harris, Jacob Elordi.