The Suspended Step of the Stork - Engels ondertiteld

Meditatief werk van regisseur Angelopoulos over een verslaggever die vastzit in een door migranten overlopen grensstad. In de massa ontwaart hij een verdwenen Griekse politicus.

Tijden & Tickets

Alexandre, een televisieverslaggever, is voor zijn werk een aantal dagen in een Griekse grensstreek neergestreken. De kleine stad waar hij verblijft heet in de volksmond ‘de wachtzaal’ omwille van de vele immigranten die er samenstromen. Alexandre heeft het idee dat zich in de massa ook een Griekse politicus bevindt die jaren eerder op mysterieuze wijze verdween. In Athene gaat hij op zoek naar diens voormalige echtgenote, om samen met haar de man te kunnen identificeren.

Deze negende film van Angelopoulos (THE BEEKEEPER, THE TRAVELLING PLAYERS) is inmiddels dertig jaar oud, maar thematisch nog steeds brandend actueel. Het is een allegorische meditatie over grenzen; de geografische grens blijkt een symbool voor de scheiding tussen rassen en religies. Ondanks dit uitgekiende concept schuwt Angelopoulos het grote gebaar niet. De film opent met een ballet van twee helikopters enkele meters boven zee. De hoofdrollen komen voor rekening van Jeanne Moreau en Marcello Mastroianni, beiden destijds acteurs op leeftijd met een enorme staat van dienst. Dat ook zij moeiteloos in het universum van de regisseur passen zegt veel over de controle die Angelopoulos over zijn vak uitoefende. (wg)

Theodoros Angelopoulos, Frankrijk, Griekenland, Italië, Zwitserland, 1991, 143 min. Koerdisch, Perzisch, Turks, Frans, Engels & Grieks gesproken, Engels ondertiteld. Met Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau, Gregory Patrick Karr, Ilias Logothethis, Dora Hrisikou.
MV5 B Mm Fl Zm Fi ZT It ZGM2 My00 Zm Zl LWI0 ZW Et MT My Yj Bm Mm Yx Mz M2 Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy Nz Mz Mj U5 NDY V1 F Mjpg UX1000 627907b6b0a83