Play

The Stranger

Spannend misdaaddrama over een van de grootste undercoveroperaties uit de Australische geschiedenis, met Sean Harris en Joel Edgerton.

Tijden & Tickets

Henry is net uit de gevangenis als hij een man ontmoet in een bus. Deze Paul zegt dat hij hem aan werk kan helpen en brengt hem in contact met een zekere Mark, een gangster. Wat Henry niet weet, is dat Mark een undercover-agent is die tot taak heeft de moordenaar te vinden van een verdwenen jongen, zes jaar daarvoor.

Verwacht geen minutieus speurwerk, maar een langzame ontknoping met vooral een kijkje in de psychologische martelgang van Mark. Beide mannen laten niet zien wie ze werkelijk zijn. Lange tijd heb je geen idee waar de film naar toe wil, maar de getroebleerde energie van Mark sijpelt overal doorheen; je wordt onherroepelijk zijn binnenste ingetrokken. Ook de connectie met het geweld in de Australische geschiedenis is onmiskenbaar aanwezig. Zal Mark de moordenaar vinden? En wie is die Henry eigenlijk?

Let ook op de visueel ritmische vondsten van deze bijzondere, onconventionele film. (av)

Thomas M. Wright, Australië, 2022, 117 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joel Edgerton, Sean Harris, Ewen Leslie, Jada Alberts, Steve Mouzakis.