Play

The Stones and Brian Jones

Documentaire over hoe Rolling Stones-gitarist en -oprichter Brian Jones naar de achtergrond van zijn band verdween, om uiteindelijk op veel te vroege leeftijd te overlijden.

Tijden & Tickets

Op veertienjarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als een van de oprichters van The Rolling Stones op dat moment op het hoogtepunt van zijn succes, de wereld lag aan zijn voeten. Binnen de band rommelde het echter. Brian was wispelturig en vaak onhandelbaar. Er speelde ook een onderlinge rivaliteit: hij was aantrekkelijk en charismatisch en de onbetwiste bandleider, dit alles tegen de zin van Mick Jagger. Niet lang nadat de overige Stones hem in 1969 vroegen de band te verlaten, verdronk hij in zijn zwembad.

Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker Nick Broomfield (BIGGIE & TUPAC, KURT & COURTNEY) hoe een creatief muzikaal genie verdween in de schaduw van de muziekgeschiedenis.

Nick Broomfield, VK, 2023, 93 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.