Play

The Son

Emotioneel familiedrama van Florian Zeller (The Father) over een drukke zakenman die een betere vader voor zijn depressieve tienerzoon probeert te zijn. Met Hugh Jackman.

NB: De voorstelling van THE SON wordt voorafgaan door de korte film FLY (Patty Stenger, Nederland 2022, 3 min.).
Tijden & Tickets

Nicholas gedraagt zich sinds enige tijd vreemd. Zijn ouders zijn gescheiden. Hij heeft zijn moeder laten weten dat hij niet meer bij haar maar bij Peter, zijn vader, wil wonen. Peter ziet hierin een kans om zijn zoon dat te bieden wat hij zelf altijd gemist heeft: een liefdevolle vader. De depressie waarmee Nicholas kampt blijkt echter niet alleen een zware dobber voor hemzelf, maar ook voor zijn ouders. Want hoe verlicht je de geestelijke last van je zoon?

Deze film vertoont veel gelijkenis met Zellers debuutfilm THE FATHER. Beide films zijn toneelbewerkingen over de impact van een geestelijke aandoening op zowel de zieke als diens naasten. De tweede film van Zeller is zeker zo meeslepend als zijn eerste en het acteerwerk maakt wederom grote indruk. (ms)

Florian Zeller, VK, Frankrijk, 2022, 123 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Zen McGrath, Anthony Hopkins.