Play

The Sisters Brothers

Vermakelijke western over twee broers – Eli en Charlie Sisters – die de opdracht krijgen een dief te vermoorden. Met name de gemoedelijke Eli ontwikkelt onderweg twijfels over de zin hiervan.

Tijden & Tickets
We schrijven 1850. Het Wilde Westen is in de ban van de goudkoorts. De huurmoordenaars en broers Sisters krijgen van een duister type The Commodore (een kort optreden van Rutger Hauer) de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Hij zou een dief zijn en The Sisters Brothers moeten hem doden. The Commodore heeft intussen ook de welbespraakte detective John Morris achter Warm aangestuurd. Gaandeweg de achtervolging door de uit westerns bekende weidse landschappen (opgenomen in Spanje en Roemenië) komen de broers en Morris achter de ware aard van Warm en kantelen de verhoudingen.

THE SISTERS BROTHERS is het Hollywood-debuut van de Franse regisseur Jacques Audiard, die we kennen van UN PROPHÈTE en DE ROUILLE ET D'OS. De film zit vol komische momenten rond de twee kibbelende broers. De onderlinge chemie tussen hun vertolkers – John C. Reilly en Joaquin Phoenix – spat van het scherm af. (jc)

Jacques Audiard, Frankrijk, Spanje, Roemenië, VS, 2018, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rutger Hauer.
The Sisters Brothers Ps 1 Jpg Sd Low 3868 1538134586