Play

The Singing Club

Feelgoodfilm van Peter Cattaneo (The Full Monty) over een groep vrouwen die – terwijl hun mannen in Afghanistan vechten – troost, humor en kameraadschap vinden in een zangkoor.

Tijden & Tickets

Het leven op de militaire basis eist zijn tol van de vrouwen. De dreiging dat hun geliefde niet levend terug zal keren, ligt elke dag op de loer. Het zangkoor biedt een welkome afleiding van dit moreel zware bestaan. Terwijl koordirigente Kate de voorkeur geeft aan klassiek werk, stelt nieuwkomer Lisa voor om popsongs te vertolken. Met succes: ze worden uitgenodigd op te treden bij een liefdadigheidsevenement in de Royal Albert Hall.

De drie films die Cattaneo uitbracht na zijn kaskraker THE FULL MONTY waren bij lange na niet zo succesvol. Nu heeft hij zijn vorm hervonden met een film waarin opnieuw een groep schijnbaar onverenigbare individuen hun verschillen moeten overbruggen om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Cattaneo liet zich voor THE SINGING CLUB inspireren door ware gebeurtenissen. (ms)

Peter Cattaneo, VK, 2019, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng, Emma Lowndes, Gaby French.
The Singing Club Ps 1 Jpg Sd Low 8959 1582272427