Play

The Shining (40th Anniversary Extended Edition)

Digitaal gerestaureerde versie van Stanley Kubricks klassieke gooi naar het horrorgenre, met Jack Nicholson in de rol van zijn leven als geblokkeerd schrijver Jack Torrance.

Tijden & Tickets

Jack en Wendy Torrance verlaten samen met zoontje Danny de stad om ‘s winters op het verlaten Overlook Hotel te passen. Dit verblijf biedt Jack een ideale kans om zijn boek af te maken. Geruchten dat er kwade krachten in het hotel huizen, slaat hij in de wind. Danny heeft echter een vreemd voorgevoel. Sterker nog, de stem die in de telepathisch begaafde jongen huist, raadt hem het verblijf in het prestigieuze hotel ten stelligste af. Dat advies blijkt griezelig accuraat.
THE SHINING bestaat veertig jaar en dat wordt gevierd met deze gloedvolle restauratie, geproduceerd onder toezicht van onder anderen Stephen King, de schrijver van het boek. King was in 1980 niet zo blij met de verfilming, die hij vergeleek met een luxe auto zonder motor. Die ontevredenheid heeft de inmiddels legendarische status van de film echter niet in de weg gestaan. En terecht. THE SHINING is nog steeds een duizelingwekkend staaltje regiewerk, een testament van Kubricks unieke visie en perfectionisme. Daarnaast is de film een cultureel fenomeen: wie heeft nou nooit nachtmerries gehad van de angstaanjagende tweeling, kamer 237 of de bijlscène?

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Stanley Kubrick, VK, VS, 1980, 146 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson.