Play

The Salesman

Spannend relatiedrama van de Iraanse Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A SEPARATION) over een koppel in Teheran dat intrekt in een nieuw appartement, zonder te weten dat de vorige bewoonster er nogal louche activiteiten op nahield. In Cannes bekroond met de prijs voor beste scenario en beste acteur (Shahab Hosseini).

Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets
Leraar Emad en zijn vrouw Rana hebben noodgedwongen hun intrek genomen in een nieuw appartement. De vorige huurster lijkt overhaast vertrokken. Op een dag laat Rana een vreemde man binnen die ze verwart met haar echtgenoot, met verstrekkende gevolgen.

Na een uitstapje naar Frankrijk (LE PASSÉ) keert Asghar Farhadi weer terug in Iran. Net als in zijn eerdere films combineert hij sociaal realisme met suspense. Als raamwerk voor dit verhaal over wraak, eerverlies en de morele zwaktes van de mens gebruikt hij Arthur Millers DEATH OF A SALESMAN, een toneelstuk waarvan de thematiek volgens Farhadi resoneert in hedendaags Iran. (mv)

Asghar Farhadi, Frankrijk, Iran, 2016, 125 min. Farsi gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati, Mehdi Koushki.
The salesman 20000377 ps 1 s low 621dde3445c7d