Play

The Rescue

Spannende documentaire van de makers van FREE SOLO over de spectaculaire redding van een Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot.

Tijden & Tickets

In juni 2018 leefde de hele wereld mee met een groep kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar en hun 25 jaar oude voetbaltrainer. Wat als een spannende grottentocht begint, wordt een nachtmerrie als de groep ten gevolge van heftige regenval en de daarmee gepaard gaande watermassa's ingesloten raakt. Ontsnappen is onmogelijk. De Thaise autoriteiten ontbreekt het aan kennis en middelen om de kinderen te bevrijden en daarom schieten de Britse duikspecialisten Richard Stanton en John Volanthen alsmede grotonderzoeker Robert Harper te hulp. Met gevaar voor eigen leven zetten ze alles op alles om de slachtoffers te redden.

Waar de regisseurs bij FREE SOLO de spanning al flink opvoerden, doen ze er hier nog een schepje bovenop. Daardoor bereikt de film een intensiteit die mening thrillermaker het nakijken geeft. (ms)

Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Jimmy Chin & Elizabeth Chai Vasarhelyi, VK, VS, 2021, 107 min. Engels, Thai, Koreaans & Noors gesproken, Nederlands ondertiteld.
The Rescue ps 1 jpg sd low 61727ef19f3d2